COVID-19 Tips

Onze blog

COVID-19 Tips


COVID-19, beter bekend als het coronavirus... toen we er enkele maanden geleden de eerste berichten over hoorden, hadden we nooit gedacht dat dit ons zou treffen. China is ver weg en zo'n vaart zou het niet lopen, toch? We hadden er niet verder naast kunnen zitten.


Inmiddels hebben we gezien wat het virus teweeg kan brengen en ondervinden we daarnaast de economische gevolgen ervan. Veel sectoren worden hard getroffen, en met name de horeca krijgen harde klappen te verduren. Het vergt veel van horecaondernemers om nu het hoofd boven water te kunnen houden. Gelukkig biedt de overheid extra (versoepelde) regelingen aan om ondernemers te ondersteunen en hopelijk zal er nog meer ondersteuning komen, maar het is niet voldoende. Veel horecabedrijven komen in de problemen, waaronder veel kleine horecabedrijven die vaak niet de financiële mogelijkheden hebben om deze periode te overbruggen.

Vraag gratis onze whitepaper aan op onze speciale corona-pagina!


Naast de regelingen van overheidswege is het belangrijk om als (horeca)ondernemer zelf actie te ondernemen om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Hieronder een aantal tips:

 1. Blijf rustig: door je druk te maken verlies je vaak het overzicht
 2. Maak een overzicht van alle kosten
 3. Kijk of je bepaalde van deze kosten kan schrappen of tijdelijk kan stopzetten
 4. Maak ook een overzicht van je privé financiën en kijk ook daar of je zaken kan schrappen of tijdelijk kan stopzetten
 5. Kijk hoeveel buffer je hebt: hoeveel weken/maanden kun je de vaste lasten blijven dragen?
 6. Maak een schatting van de omzet voor de komende 2-3 maanden (afhaal/bezorg, nog te ontvangen pin/creditcardbetalingen, ... etc.)
 7. Blijf je BTW aan de kant zetten. Uitstel van betaling kan aangevraagd worden, maar doe dit enkel in geval van nood, want het moet vroeg of laat toch betaald worden
 8. Maak geen onnodige kosten, beperk je uitgaven en wees extra voorzichtig met investeringen
 9. Denk 'out of the box': waar kan je inkomsten creëren? Afhalen en/of bezorgen aanbieden? Samenwerken met andere partijen?
 10. Vraag om advies bij je boekhouder en een adviseur, zij kunnen je vertellen welke (tijdelijke) regelingen er beschikbaar zijn, maar ze kunnen je ook helpen om alles in kaart te brengen
 11. Raak je ondanks alles tips toch in de problemen? Trek op tijd aan de bel! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Vragen? Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag!

#horecategencorona

 

P.S.: Volg ons op Facebook voor meer tips!