Administratie


Met alleen gastheerschap, productkennis en goed concept red je het niet

Administratie

Voor ons is het inzichtelijk maken van de cijfers voor de klant het vertrekpunt. Op basis hiervan maakt onze horeca financial een maandelijks managementrapport. Zo ben je altijd up-to-date en kan je als Horecaondernemer de juiste beslissingen nemen.

Hoe kan HorecaAdviesBureau.nl je hierbij van dienst zijn?

• De gehele administratie wordt verzorgd door
DeHorecafinancials.nl BV, een zusterbedrijf van
HorecaAdviesBureau.nl, welke onder leiding en toezicht
staat van een senior horeca financial.
• Er worden afspraken gemaakt over het aanleveren van
inkoop/kas/debiteuren enz. en over de frequentie
daarvan.
• De aanlevering gebeurt digitaal (scan/herken).

Wat kunnen wij voor je doen?

  • 1. Administreren en verwerken van de door jou aangeleverde administratie
  • 2. Loonadministratie op basis van de laatste loontabellen(optie)
  • 3. Rapportages en managementinformatie verzorgen
  • 4. Opstellen van begrotingen
  • 5. Opstellen van cijfers ten behoeve van financieringen
  • 6. Aangiften loonbelasting en omzetbelasting
  • 7. Verzorgen van jaarcijfers, VPB-aangiften en deponering bij de KvK

Bent je al 9%-btw-proof?

Per 1 januari 2019 wel, hopen wij.
Je weet ongetwijfeld dat de btw-verhoging van 6 naar 9% een feit is.
Heel veel horecaproducten/diensten vallen onder het lage btw-tarief zoals bijvoorbeeld: frisdranken, bron- en mineraalwater, alcoholvrije bieren, vruchtensappen, koffie en thee, maar ook etenswaren, ijswaren en overnachtingen, ontbijtjes, etc.
Moet je dan je prijzen aanpassen? Je bent natuurlijk een dief van je eigen portemonnee als je die 3% btw niet doorbelast, want je moet die 9% btw wél afdragen, ook al zou je die niet in je prijzen doorberekenen. Dit betekent natuurlijk wel dat je ook je prijslijsten moet aanpassen.
Maar niet alleen dat! Nee, denk ook eens aan onderstaande zaken.
o Pas het btw-tarief en de prijzen ook aan in reserveringen en offertes voor 2019 (die ook pas in 2019 betaald worden).
o Het btw-tarief en de prijzen op je website, op Facebook, etc.
o Het btw-tarief en de prijzen op je facturen en kassastroken (output).
o Het btw-tarief en de prijzen in je kasregister (input).
o Het btw-tarief en de prijzen in je administratie, boekhoudsoftware.
o Het btw-tarief en de prijzen in je folders, brochures, catalogi, etc.
o Denk daarbij ook aan publicaties in externe gidsen, websites, etc.

Café Visser, Krimpen aan den IJssel

In 2012 kwam ik, Andrea Brehm, samen met mijn vriendin bij HorecaAdviesBureau.nl. Wij gingen een cafeetje starten in Krimpen aan den IJssel. Beiden hadden wij geen horeca-, ondernemers- en geen administratieve ervaring. Anno 2018 heeft men mij begeleid in een traject van uitkoop, aan- en verkoop, inkoopvoordelen en de administratie wordt inmiddels al 6 jaar naar zeer grote tevredenheid gevoerd door DeHorecafinancials.nl, waarbij de coach van HorecaAdviesBureau.nl samen met mij ieder kwartaal de managementrapportage doorneemt en tracht bij te sturen op cijfers waar nodig.

Veelgestelde vragen

Wat doen jullie anders dan andere boekhouders/financials?
Anders dan andere administratiekantoren hebben onze financials kennis van horeca, daarnaast hebben wij een unieke maandelijkse managementrapportage en koppelen wij een horecacoach aan de klant om met elkaar aan de hand van de cijfers het rendement te verhogen.
Wat zijn de kosten voor een administratie?
De kosten voor het voeren van een administratie (boekhouding) zijn vanaf € 50,- (ex btw) per week.

Het unieke aan deze dienst is dat je er een coach bij krijgt, die op de hoogte is van je administratie, bijstuurt waar mogelijk en vooral inzicht geeft in je administratie.
Hoe snel kan er financiering worden verkregen?
Het hele traject tussen een intake en een het verkrijgen van het gewenste bedrag duurt normaal gesproken tussen de 6 - 12 weken en is afhankelijk van veel factoren. Deze factoren zijn onder andere de gewenste manier of manieren van financiering en het tijdig en correct aan kunnen leveren van de benodigde stukken.

Zonder HorecaAdviesBureau.nl zou mijn droomproject "What's Up India" niet van de grond zijn gekomen. Ik heb op vier continenten gewerkt maar zij zijn één van de beste. Zeer betrouwbaar, goed geïnformeerd, bekwaam en voor mij zeer nuttig. Men heeft in korte tijd succesvol bemiddelt bij een financiering.
De samenwerking met HorecaAdviesBureau.nl is inmiddels uitgebreid met het verwerken van de administratie. Dit is, hoop ik, slechts een klein begin van onze samenwerking.


With Gratitude: Dinesh Lalwani - What's Up India - Rotterdam. "