RI&E

Risico Inventarisatie & Evaluatie


Risico Inventarisatie & Evaluatie


Als horecabedrijf bent u verplicht om een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) uit te voeren om de arbeidsrisico's binnen uw bedrijf te identificeren en te beoordelen. Dit geldt ook voor de horecabranche. Door het uitvoeren van een goede RI&E kunt u ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers en gasten worden gewaarborgd, en dat arbeidsongevallen en verzuim worden voorkomen.

Bij Horecaadviesbureau.nl begrijpen we dat het uitvoeren van een RI&E een complex proces kan zijn, vooral als het gaat om de specifieke risico's die in de horeca-industrie kunnen voorkomen. Ons gespecialiseerde adviesbureau kan u helpen bij het uitvoeren van een grondige en effectieve RI&E voor uw horecabedrijf. Wij beschikken over de benodigde kennis en expertise om de risico's in de horeca te herkennen en te beoordelen. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de beste maatregelen om deze risico's te verminderen of zelfs te elimineren.

Door gebruik te maken van onze diensten, kunt u er zeker van zijn dat uw RI&E aan alle wettelijke eisen voldoet en dat u de juiste maatregelen neemt om de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers en gasten te garanderen. Bovendien kan een effectieve RI&E u helpen om kosten te besparen door het voorkomen van arbeidsongevallen en verzuim. Schakel Horecaadviesbureau.nl in en zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving in uw horecabedrijf.


Meer dan 25 medewerkers?

Als uw bedrijf meer dan 25 medewerkers heeft, is het verplicht om de RI&E te laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of kerndeskundige. Deze toetsing is nodig om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de RI&E wordt gewaarborgd en dat alle risico's in kaart zijn gebracht en dat de juiste maatregelen worden genomen om deze risico's te beheersen.

Bij Horecaadviesbureau.nl begrijpen we dat het toetsen van de RI&E een belangrijk onderdeel is van het proces, en dat het vinden van de juiste arbodienst of kerndeskundige een uitdaging kan zijn. Hoewel wij de RI&E niet zelf kunnen toetsen, kunnen wij u nog steeds van dienst zijn bij het uitvoeren van de RI&E en het opstellen van het plan van aanpak.

Onze gespecialiseerde adviseurs kunnen u helpen bij het identificeren en beoordelen van de risico's binnen uw horecabedrijf en kunnen u adviseren over de beste maatregelen om deze risico's te beheersen. Bovendien kunnen wij u adviseren over welke arbodienst of kerndeskundige u kunt inschakelen voor de toetsing van uw RI&E. Hoewel de eigen arbodienst van de relatie in de praktijk vaak de toetsing zal uitvoeren, kunnen wij u helpen om in contact te komen met de juiste partijen.


Voor wie is een RI&E verplicht?

Als werkgever met één of meer medewerkers ben je verplicht om een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) uit te voeren. In 2023 wordt er strenger op gecontroleerd, dus zorg dat je op tijd bent om boetes te voorkomen. Maar nog belangrijker: zorg dat je medewerkers in een veilige en gezonde omgeving werken, want gezonde werknemers betekenen een gezond bedrijf!


Kosten RI&E scan

De Partners van HorecaAdviesBureau.nl hebben honderden RI&E scans gedaan, deze kennis en ervaring nemen ze mee naar uw bedrijf. De Scan inclusief evaluatie kost € 595,00 excl. btw en reiskosten. Voor KHN leden geldt een gereduceerd tarief.