Loontabel horeca


Wat is de loontabel horeca?

Loontabel horeca


Wat houdt het loontabel van horeca eigenlijk in?


De loontabel in de horeca branche is onderverdeeld in 11 functie groepen. Elke functiegroep in de horeca loontabel heeft zijn eigen brutobasissalaris en een bruto eindloon. Aan de hand van jou functie groep kun je jou basis- en eindsalaris bepalen.

Uw basisloon is het brutoloon wat u minimaal dient te krijgen van uw werkgever. Per functiegroep geld een ander basisloon. Het basisloon in deze functiegroepen is pas geldig vanaf een leeftijd van 23 jaar en ouder. Een werkgever kan er ook voor kiezen u meer te betalen dan het minimum basisloon mits u genoeg kwaliteitsverbetering in zijn of haar bedrijf aanbrengt.

Uw eindloon is wat u volgens de loontabel horeca maximaal kunt gaan verdienen in uw functie. Je hebt namelijk ieder jaar recht op een loonsverhoging van 2% mits je een kalender jaar hebt volgemaakt in de zelfde functie voor de zelfde werkgever. Deze verhoging gaat zolang door totdat u uw eindloon heeft bereikt. Als u uw eindloon heeft bereikt dan zit u op uw maximale bruto basisloon wat u kunt verdienen in deze functie. Als ze de lonen in de loontabel horeca verhogen dan gelden deze verhogingen voor iedereen.

Ook als u al aan uw eindloon zit krijgt u wel nog een loonsverhoging als de lonen in de loontabel horeca omhoog gaan. Een andere optie om meer te gaan verdienen is een andere functiegroep te belanden. Door in een beter betaalde functiegroep te komen kunt u logischerwijs ook meer gaan verdienen.