Is jouw bedrijf verkoop klaar?


Bij elkaar 120 jaar horeca ervaring, dat betekent een enorm relatie netwerk, dus veel potentiële kopers


Verkoop Makelaardij

Is jouw bedrijf verkoop klaar?

Heb je de beslissing genomen om je huidige horecabedrijf te verkopen? Er komt veel bij kijken, elk verkooptraject loopt anders en dan is het belangrijk om je goed te laten begeleiden door mensen met kennis van zaken. De partners van HorecaAdviesBureau.nl kennen de markt door en door, weten hoe te handelen bij bijzondere situaties en hebben voldoende kennis van alles wat bij de verkoop van een horecabedrijf komt kijken. Wij adviseren je over een reële vraagprijs, maken een professionele advertentie, zorgen voor goede foto’s en gebruiken ons landelijke netwerk om je bedrijf onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Ook kunnen wij je pand op diverse andere websites plaatsen voor extra attentiewaarde.

Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Wij begeleiden je door het hele verkooptraject en staan klaar bij al je vragen.


Hoe ziet zo'n verkooptraject eruit?


Stap 1: Beginfase

Wij maken kennis met jou en je bedrijf, bespreken wat je verwachtingen zijn, verzamelen informatie en inventariseren wat we nodig hebben aan gegevens en documenten.

Stap 2: Vraagprijs vaststellen

We maken een waardebepaling en stellen aan de hand daarvan, samen met jou, een reële vraagprijs vast.

Stap 3: Presentatie

We verwerken de verzamelde informatie tot een commerciële tekst, nemen goede foto’s en maken een digitale brochure van je horecazaak.

Stap 4: Adverteren

We brengen je horecabedrijf onder de aandacht van onze bestaande klanten via onze nieuwsbrief, plaatsen je horecazaak op onze website, geven exposure bij eventuele beursdeelname en adverteren op diverse branchegerichte media

Stap 5: Bezichtigingen

Als er interesse getoond wordt dan plannen wij bezichtigingen in met de aspirant-kopers en beantwoorden al hen vragen.

Stap 6: Onderhandelingen

Bij serieuze interesse zal de aspirant-koper een bod doen, waarna de onderhandelingen starten. Alles gaat in goed overleg en wij trachten het proces te begeleiden tot we een goed resultaat hebben bereikt.

Stap 7: Verkoop

Zijn beide partijen het eens over de (ver)koopprijs en de bijbehorende voorwaarden, dan wordt de koop mondeling gesloten en leggen wij alle afspraken schriftelijk vast.

Stap 8: Levering

Wij houden contact met beide partijen, letten op de eventuele ontbindende voorwaarden, handelen het financiële gedeelte veilig af d.m.v. onze derdenrekening en zorgen dat de levering correct wordt vastgelegd.

Wij bieden de volgende diensten aan:

✔ Het verkopen van uw horecabedrijf (inclusief goodwill & inventaris)
✔ Het verkopen van uw horeca onroerend goed
✔ Begeleiding bij aankoop van een object
✔ Taxatie van uw horecaobject
✔ Adviezen bij huurcontracten
✔ Het plaatsen van een zoekopdracht

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk al onze diensten.